Сгъстяване на коса

Въведение

От историята знаем, колко много психични травми е причинил косопадът. При мъжа, косата винаги се е свързвала със сила, власт и мъжественост, а при жената с женственост и красота. Макар, че запазването на косата не е от жизнено важно значение, то е съществено по отношение на качеството на живота и самочувствието.

Днес и мъжете, и жените търсят медицински решения на косопада. Все още не съществува окончателно лечение на косопада и радикално решение на този проблем, но възможностите стават все по-големи.

Почистване на скалпа с чист кислород

Излишния себум запушва основата на косъма и му пречи да диша и поема хранителни вещества. Ако този процес продължи по-дълго време, настъпва силен косопад, а това води и до временно оплешивяване.

Необходимо е при мазен скалп поне 2 пъти седмично да правите почистване с чист кислород под налягане 8 атмосфери, което ще освободи косъма от излишния себум и ще спомогне за бързото проникване на подходящия медикамент.

Цена: 10 лв. за процедура.

За обем на тънки и слаби коси

Когато косата ви е тънка и няма обем, могат да се вградят една или две ленти на нивото на вашата коса. По този начин ще се получи един красив и естествен обем на вашата прическа.

Интегрираща мрежа

Жените също могат да наследят гени на плешивостта. Когато хормоналният баланс на организма се наруши, започва силен косопад, който в повечето случаи не води до оплешивяване, както при мъжете, а до дифузно разреждане на косата. В случая могат да се предложат няколко варианта за възстановяване на косата, които гарантират напълно естествен вид, увереност и самочувствие на една жена. Касае се за една специално изработена миниатюрна мрежа от коса, от дупките на която може да се извади останалата собствена коса. Тя се прикрепя трайно към основата на съществуващия косъм и с нея може са се води нормален живот.

В салоните се предлагат 2 варианта:

БЪЛГАРСКИ
Мрежите се изработват изцяло ръчно със 100% натурална, небоядисана и нетретирана химически коса.
Могат да се използват от 3 до 5 години, подлежат на всякаква стилизация, богат избор на естествени цветове и структури.
По-високата цена (от 150 евро нагоре), поради 100% вложения ръчен труд, което се компенсира с по-дългия живот.

ВНОСНИ
Има варианти за имитация на "втора кожа", ако случая го изисква, достъпна цена (от 150 до 250 eвро).
Изработени са от коса, която предварително е обработена и боядисана, по-кратък период на използване (около година), липса на разнообразие от естествени структури.

Протезиране на коса

При мъжете се използва т.нар. „протезиране на коса”, което се прилага при частично или напълно опадала в областта на темето коса. Това е един козметичен метод за възстановяване на косата. При него ефектът е 100% и клиентът не рискува абсолютно нищо. Методът е безоперативен, безболезнен и безопасен. При него се извършва повърхностно протезиране на коса върху оголения участък. Цялата процедура протича за около 2-3 месеца. През това време в специална лаборатория се изследва структурата на косъма на клиента по предварително взет от него кичур. Косата се подбира много внимателно, така че да съответства на структурата и цветовите данни на косата на клиента. Новото количество коса се прикрепя към основата на съществуващия здрав косъм. Козметичният метод е много популярен в цял свят. Предимството му е, че не оставя белези и много бързо се придобива желаната гъстота. Периодът на използване е около 2 години, а срокът за изпълнение на индивидуална поръчки е 2-3 месеца.

Наноген

Дима Стил е официален вносител на продуктите Nanogen за България.

Nanogen е регистрирана търговска марка на Лаборатории Пангея ООД Компанията е основана в Лондон през 1999 г. и е изключителен пример за високи научни технологии.

Продуктите Nanogen се произвеждат в Англия, поддържат най-висок стандарт на качество и са с клинично доказано действие. Продуктите имат за цел както да стимулират растежа на косата, така и незабавно да придадат обем и да замаскират проблемните участъци.

Четири лесни стъпки за борбата с косопада

В борбата с косопада Nanogen ви предлага ефективна 5-степенна система за възстановяване на косата, която да включва следните стъпки:

Първа стъпка - Почистване на скалпа, което стимулира растежа на здрава коса и създава условия за максимално свързване при употреба на Нанофибри.

Втора стъпка - Предотвратете по нататъшния косопад като намалите нивото на дихидротестостерон (ДХТ).

Трета стъпка - Стимулиране повторния растеж на здрава коса.

Четвърта стъпка - Незабавно придаване на обем и замаскиране на проблемните участъци.

За повече информация: www.nanogen.bg