Салони за красота "Дима Стил" започват работа на 30 март с удължено работно време, на разреден график, спрямо изискванията на РЗИ. Научи повече тук.

HIFU (ВИФУ) -20% отстъпка

HIFU (ВИФУ)

ВИСОКО ИНТЕНЗИВЕН ФОКУСИРАН УЛТРАЗВУК

 • Най-новата технология за стягане на кожата!
 • Нов, още по-прецизен и мощен апарат!

Какво е „HIFU” (ВИФУ)?

High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) или Високо интензивен фокусиран ултразвук (ВИФУ)

„HIFU” (Хай фу) е уникална технология, позволяваща извършването на неоперативен SMAS лифтинг на кожата на лицето, челото и шията.

Процедурата „HIFU” може да се определи като истинска революция в козметичната медицина. При този метод интервенцията се осъществява точно на нужния участък, на нужната дълбочина с необходимата активност на лъча, при това абсолютно безопасно.

 За създаването на апрата са работили много учени в продължение на дълги години.

 След като HIFU вече е на разположение в естетичната медицина, нуждата от пластични операции и от хирургически интервенции се свежда до минимум.

КАКВО Е SMAS-ЛИФТИНГ?

Повърхностният мускулен слой (SMAS-слой) представлява анатомична структура от колагенови и еластинови влакна, която покрива мимическите мускули на лицето. Намира се непосредствено под подкожната мастна съединителна тъкан и свързва мимическите мускули на лицето с дермата.

SMAS-слоят служи за поддръжка на меките тъкани на лицето, като ни защитава от гравитационното стареене (отпускане на кожата).

С течение на годините, когато нивото на SMAS намалява, кожата на човека става повехнала и увиснала, образуват се бръчки и гънки. За да се получи ефективен лифтинг на кожата, е нужно да се въздейства върху колагеновите влакна в дълбоките слоеве на кожата на ниво SMAS.

КАК ДЕЙСТВА ЛИФТИНГЪТ HIFU?

Принципът на работа се състои във въздействието върху кожата с микро-фокусирани ултразвукови импулси, които повишават температурата в точката на въздействие, а колагеновите и еластиновите влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата, се свиват и скъсяват, като по този начин повдигат SMAS-слоя, който поддържа всички меки тъкани на лицето.

Фокусираната ултразвукова вълна преминава през кожата и през подкожно-мастната съединителна тъкан без да ги поврежда, осигурява незабавно опъване на частите на лицето като след хирургическа намеса.

Термокоагулацията предизвиква уплътняване на разтегнатите с възрастта колагенови влакна и осигурява лифтинга на всички слоеве на меките тъкани на лицето, а след 3-4 месеца, които са необходими за образуване на нова колагенова матрица, SMAS-лифтингът на лицето достига своя максимум. 

Кога е подходящо да се направи „HIFU”(ВИФУ)?

Тази процедура е подходяща както жени, така и за мъже на възраст над 30 години, които все още не са за хирургичен лифтинг, но имат отпускане на кожата и биха искали да получат видимо подмладяване и най-вече стягане на кожата.

Безопасна ли е „HIFU”(ВИФУ) процедурата?

В света са извършени над 500,000 процедури без да е имало каквито и да е проблеми или оплаквания. Ултразвукова енергия се прилага в областта на медицината в продължение на повече от 50 години и се използва за премахване на тумори безкръвно,

Болезнена ли е процедурата с “HIFU”?

Процедурата е безболезнена, но праговете на дискомфорт варират при различните пациенти. Възможно е да има известен дискомфорт, докато има излъчване на ултразвука,който е временен.

Има ли някакви странични ефекти след процедурата с “HIFU”?

Възможно е да има зачервяване на кожата в рамките на един час до няколко дни. Много рядко може да имат подуване, изтръпване и отток, както и на по-нежните части на кожата (в повечето случаи чело и около очи) да се появят бели или зачервени петна и мехурчета в следствие реакция на кожата от термичната обработка.

Колко е времетраенето на самата процедура?

Процедурата, в зависимост от зоната може да отнеме от 20 минути до 2 часа.

Колко процедури “HIFU” са необходими за постигане на добър ефект?

По-голямата част от клиентите се нуждаят от повече от един курс на лечение (в зависимост от това колко отпусната е кожата им). Обикновенно се постигат добри резултати още след първата, но при по-отпусната коже може да се наложат 3-4 процедури, които да се извършват веднъж на 4-6 месеца.

След колко време ще има видими резултати?

Резултатите могат да се видят няколко дни след терапията, но за период от 2-3 месеца ще виждате реалното подобрение, идващо от факта, че се работи на голяма дълбочина. Разкрасяването е  отвътре – навън и този процес е строго индивидуален.

С какво „HIFU” е различен от лазерите и IPL?

Лазери и IPL са насочени към проблемите в повърхностните слоеве на кожата (фини линии, бръчки, пигментни промени). „HIFU” е насочен към дълбокия слой на кожата, който е основната цел в пластичната хирургия. Двете технологии могат да се допълват много добре.

Какво е уникалното в тази процедура?

„HIFU”  е единствената неинвазивна технология, позволяваща достигането на необходимата за „лифтинг ефект” дълбочина.

Какво представлява апарата?

Апаратът притежава 3  броя  накрайници, които дават възможност да се въздейства дълбочинно върху различните слоеве на кожата.

 • стягане, повдигане и лифтиране (с накрайник 4,5 мм дълбочина)
 • премахване на излишните мастни натрупвания и затваряне на по-дълбоките пори (3 мм)
 • заглаждане на повърхностни бръчки и цялостно освежаване и избистряне на кожата, затваряне на порите и премахване на акнето (1,5 мм)

Апаратът е в състояние да осигури ултразвукова енергия за нагряване на тъканите в линеен масив от плътно съсредоточени точки. Околните тъкани и повърхността не се засягат, а възстановяването е бързо.

Резултатите могат да варират според структурата и възрастовите особености на кожата, но при всички има подобрение на отпуснатата кожа.

 • Шията се стяга и бръчките стават по-малко видими, а при някои почти изчезват.
 • Технологията позволява стягане на отпуснатата кожа, като по този начин лицето придобива по-свеж и младежки вид

ВИФУ може да повдигне и стегне кожата отстрани на челото, като по този начин да повдигне леко веждите.

 

ЦЕНИ ЗА ПРОЦЕДУРИ С  АПАРАТ (HIFU) ВИФУ 

Стойност на един импулс - 2 лв.

БУЗИ:

 • до 190 импулса с накрайник 4,5 мм -  380 лв.
 • до 190 импулса с накрайник 3,0 мм - 380 лв.

БРАДИЧКА

 • до 30 импулса с накрайник 4,5 мм - 60 лв.
 • до 30 импулса с накрайник 3,0 мм - 60 лв.

ШИЯ

 • до 45 импулса с накрайник 4,5 мм - 90 лв.
 • до 45 импулса с накрайник  3,0 мм -  90 лв.

ОКОЛО ОЧЕН КОНТУР

 • до 35 импулса с накрайник  3,0 мм - 70 лв.
 • до  35 импулса с накрайник  1,5 мм - 70 лв.

ГОРЕН КЛЕПАЧ

 • до 25 импулса с накрайник 3,0 мм - 50 лв.
 • до 20 импулса с накрайник  1,5 мм - 40 лв.

ОКОЛО УСТА

 • до 50 им пулса с накрайник 1,5 мм – 100 лв.

СТЯГАНЕ НА ПОРИ И ПРОСВЕТЛЯВАНЕ НА ТЕНА

 • до 320 импулса с накрайник 1,5 мм – 640 лв.

***Посочените импулси са максимално допустимите.

(Посочените по-горе цени са максималните!)

***Цените са ориентировъчни и зависят от броя на изразходваните импулси, които са изписани на дисплея на апарата, както и от това с колко накрайници ще се обработват участъците.

***При обработка на цяло лице с всички позволени накрайници от 740-800 импулса, цената е с 15% отстъпка, която клиентът ползва при всяко следващо посещение за тази процедура.

 

*ПРОЦЕДУРИТЕ  СА С ДЪЛГОТРАЕН ЕФЕКТ И СЕ ПРАВЯТ ЕДНОКРАТНО!

За постигане на добър лифтинг ефект е необходимо посочените зони да се обработят и с двата накрайника(3 мм и 4,5 мм).

Единствено накрайник от 1,5 мм може да се използва самостоятелно за стягане на порите и просветляване на тена.

Следващо посещение с дълбоки накрайници може да се извърши след една година, а с плитък накрайник – най-рано след 4-6 месеца.

Новообразувания колаген може да издържи до 5 години.

Поддържаща процедура е желателно да се прави на 2 години.

*отстъпката важи за цяло лице, през целия месец февруари

*Извършва се в салон Дима Стил-Парк