Терапии за коса

Цена: 25 лв.

История за успех, импулс за иновации и несекващи усилия за предлагане на прости, но висококачествени продукти – това накратко е емблематичната марка Moroccanoil. Тя проправи пътя към всеобхватна линия от премиум продукти за грижа за косата, обогатени с масла, отговарящи на нуждите на всички типове коса. 

В момента Moroccanoil присъства в над 60 страни по света. 

 

Ако косата Ви е накъсана, със заплетени краища, изтощена, безжизнена, с увредена структура, дехидратирана и лишена от блясък терапия MOROCCANOIL е за Вас!

 

 Тязапочва с диагностика на косата от Специалист и последващо измиване с подходящ шампоан Moroccanoil.
След това се нанася маска, обогатенас 5 дози Moroccanoil treatment (може да се използва преса с инфраред и ултразвук)
Последната стъпка е нанасянето на запечатващ балсам за коса Moroccanoil за още повече мекота и блясък.

 

Цена: 49лв. 

 

Терапиите се предлагат в салон Дима Стил - Парк

Защо кератинова терапия?

Косата ни е изложена на постоянен стрес – вредни слънчеви лъчи, солена вода, влага и изпотяване през лятото, вятър, минусови температури, дъжд и сняг през зимата, процедури като изсушаване със сешоар, изправяне, изсветляване, третиране с маши и преси и т.н.

Сега обаче можете да направите нещо специално, за да я защитите и възстановите - революционната запълваща кератинова терапия.

Здравината на косата се дължи именно на кератина, съставляващ сърцевината на косъма. Всеки косъм съдържа вода, липиди, следи от минерални елементи и меланин, но именно кератинът е основнaта му изграждаща съставка. В сърцевината на косъма той се усуква по начин, който прилича на изплетено въже или кабел, което осигурява неговата сила.

Продуктите, които се използват при  кератиновото третиране постигат не само отличен блясък и външен вид на косата, но в действителност възстановяват наранените участъци на кератиновата решетка и постигат заздравяващ ефект. Дори и най-външната част на косъма-кутикулата, абсорбира необходимата доза от кератина, за да бъде загладена и с изключителен блясък още след първата процедура. Постига се и желаният ефект - неконтролируемите кичури се подреждат, къдриците се изправят. А колкото по-увредена или химически третирана е косата, толкова по-добре абсорбира кератиновия комплекс, което прави по-дълготраен и самия ефект.

Какво представлява процедурата?

Това е една реконструктираща серия за възстановяване на сухи, изтощени, третирани и химически увредени коси в три стъпки, която подготвя  увредената коса за възстановяване. Кератина прониква за времето на престоя през фибрите на косата и поправя повредения дял от кутикулата на косъма.

Цена: 35 лв., до 49 лв. в зависимосто от марката.

Биоламинирането е метод за заздравяване и възстановяване структурата на косата с помоща на органични продукти – различни етерични масла, протеинови комплекси, естественацелулоза и др. Базиран е на технологията на йонно капсулиране на косъма – според физичните закони за взаимното привличане на противоположно заредени йони.

Ефекти от биоламинирането:

 • връща жизнеността и енергията на косата
 • придава невероятен блясък и копринена мекота
 • улеснява разресването на дългата коса
 • укрепва и уплътнява тънката коса
 • подхранва изтощената коса и успокоява скалпа
 • защитава косата от UV лъчи и третиране с преса
 • подсилва цвета и улеснява стайлинга

Стъпки на терапията

 1. Измиване на косата и скалпа със специален шампоан за професионална употреба, който стимулира корена, захранва луковицата и подготвя косата за активно реструктуриране
 2. Нанасяне на емулсирана и дълбоковъзстановяваща маска, която се активира с преса с ултарзвук и инфраред за 15 мин.
 3. Измиване и затваряне на кутикулите на косъма с балсам
 4. Нанасяне на арганово олио и стилизиране на косата.

Цена: NASHI и ARTHEGO - 35 лв., Paul Mitchell - 49 лв.

Кислородно почистване на скалпа

Редовното почистването на скалпа с кислород с чистота 90-95% под високо налягане премахва излишния себум, който запушва основата на косъма и му пречи да диша и да поемахранителни вещества. Ако този процес продължи по дълго време, може да настъпи силен косопад и това да доведе до временно разреждане на косата.

Това е една много предпочитана процедура, доставяща усещане ча чистота и свежест.

Цена: 10 лв.

Терапия против косопад с лечебните продукти Nanogen

Тази терапия се базира на нов иновативен принцип за лечение на косопада, като доставя на фоликулите локални фактори за растеж идентични с тези, които вече са в организма ни. Процедурата включва:

 1. Измиване на скалпа с дълбоко почистващ шампоан
 2. Обработване на скалпа със Scalproller – прокарвайки стотици каналчета със своите титаниеви микроиглички, той увеличава проникването на активните субстанции 5 до 10 пъти  по-бързо и по-дълбоко, стимулирайки  растежа на нова коса.
 3. Нанасяне на серум VEGF – доставя на фоликулите локални фактори за растеж. Има мощни анти-косопадни съставки, стимулира клетъчния метаболизъм и повишава плътността на косата.

Цена: от 10 до 20 лв.