Възстановяване след раждане

Възстановяване след раждане

Всяка жена мечтае да получи комплимента “Не ти личи, че си раждала!”, но за съжаление не при всички жени може да стане. Рядко можем по естествен път да си възвърнем формата след раждане, тъй като много от натрупаните килограми през деветте месеца все още се съхраняват в телесните клетки дори месеци след събитието. Строгата диета и усилените тренировки могат да намалят метаболизма до точка, при която да се храним малко и пак да пълнеем. Необходим е комплексен подход, обединяващ подходящ хранителен режим, физически упражнения и специфични процедури за тяло, за да се гарантира ефективно възстановяване на фигурата. За доказан и категоричен ефект диетичният режим може да се комбинира с процедури от типа “Вела шейп”, с които се премахват целулита и локалните мастни натрупвания, а контурите на тялото се редуцират.

Процедурите, предлагани от Дима Стил включват:

  • мануален масаж, който спомага за добрия лимфатичен дренаж, комбиниран с подходящи апаратни техники, включващи най-съвременни технологии.
  • инфрачервена светлина, проникваща на дълбочина до 5 мм и затопляща клетките.
  • радиочестота за стягане на кожата
  • крио и кавитация за стопяване на излишните мазнини
  • йонизация за проникване на активния продукт в дълбочина
  • вакуум - за разбиване на целулита
  • масажни ролки - за активиране на кръвообръщението

Целта на тази програма е намаляване на мазнините и целулита, както и повишаване на мускулния тонус. Тя е предназначена за жени, които не обичат да посещават фитнеса и търсят бързи резултати. Двадесет процедури се равняват на 3 месеца фитнес. И всичко това в релаксираща обстановка, вместо усилени тренировки във фитнеса.

ТАБЛИЦА ЗА ИЗРАЗХОДВАНИТЕ КАЛОРИИ ЗА 30 МИНУТИ

ходене пеш умерено-144 kcal; енергично-195 kcal
йога 93 kcal
плуване 267 kcal
аеробика 190 kcal
каране на колело 120 kcal
ПРОЦЕДУРА В КАБИНЕТА 200 kcal за един час

Всяка процедура включва всички изброени техники в комбинация и трае около 2 часа. Целта е да се спести време и вместо 10 посещения по 1 час, вие ще имате 5 посещения по 2 часа. Желателно е процедурите да се правят два пъти седмично. При по-тежки случаи пакетът може да се повтори. Нашият съвет е да се започне грижата за тялото най-рано два месеца след нормално раждане и 3-4 месеца след секцио.