Епилация

ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ОБЕЗКОСМЯВАНЕ

Този апарат комбинира лазерна технология и пулсова светлина. За разлика от традиционните IPL технологии, които емитират един импулс с голяма мощност на енергията, новата технология SHR емитира множество импулси с по-ниски стойности на енергията, акумулирайки я в количество, достатъчно за да може да унищожи ефективно фоликула на косъма.

Това е първо поколение технология, която свежда до минимум риска от поражения върху заобикалящата косъма тъкан (кожа) и постига практически безболезнено обезкосмяване.

Другото предимство е, че липсва дискомфортното усещане за парене. Усещането е за приятно затопляне в третирания участък.

SHR епилацията е подходяща за всички типове кожа и може да се извършва целогодишно без да е необходимо да се вземат мерки срещу слънчевите лъчи.

Броят на процедурите за постигане на задоволителен краен резулт зависи от различни фактори: плътните косми се повлияват по-добре от тънките и поглъщат повече енергия. При тях 5-6 процедури могат да бъдат достатъчни за редуциране на окосмяването.

При по-тънките и светли косми може да се наложи повече от 6 процедури.

Тази процедура се извършва в салоните в гр.София - Дима Стил-България и Дима Стил-Парк.

На цената на класическия IPL, виж тук

Комбинирана с радиочестота

Фотоепилацията е призната като един от най-ефективните методи за отстраняване на нежеланото окосмяване. Тя добива популярност преди около 10 години.

Как действа фотоепилацията?

Принципът се състои във въздействието на мощни импулси светлина (intense pulsed light-IPL) върху сърцевината и корена на косъма. Оцветяващия космите пигмент-меланинът поглъща енергията на светлинните вълни. В резултат светлинната енергия се преобразува в топлинна, а корените на космите силно се нагряват и разрушават.Трябва да се отбележи, че тъмните косми съдържат повече меланин, отколкото светлите и побелелите. Затова фотоепилацията е най-ефективна при тъмното космяване, по-слабо ефективна при светлото и изобщо не се прилага при побелели косми (тъй като в тях няма меланин). Чрез метода на фотоепилация могат да се отстраняват косми от всякакви учасъци на тялото - от горна устна до интимни места.

Кога е най-подходящо да се прави фотоепилация ?

Краят на лятото е идеално време за нея. Слънцето вече не е така силно, затова и кожата няма да е подложена на дразнещи въздействия.

Има ли противопоказания?

Макар, че се смята за практически безопасна, има и противопоказания за прилагане на фотоепилацията. Например при някои стадии на захарен диабет, заболявания на кожата (псориазис, екзема), варикозна болест на мястото на приложение, тежки форми на хипертония и исхемична болест на сърцето, инфекциозни заболявания, злокачествени новообразувания по кожата, пресен тен. Също така във възраст преди навършване на 17 години или по време на бременност.

Какво трябва да направя преди да се подложа на фотоепилация?

По време на първото посещение специалистът ще направи оглед на кожата и ще установи необходимото количество процедури. Ако сте решили да се подложите на фотоепилация, поне 30 дни преди това трябва да прекратите всякакво отстраняване на космите, освен бръснене. Ако космите са дълги, поне 2-3 дни преди процедурата трябва да ги обръснете (оптималната дължина на косъма по време на фотоепилацията е около 1 мм). Две седмици преди процедурата е необходимо да спазвате следните условия: да не използвате автобронзанти да не ползвате солариум или да се печете на слънце да не приемате лекарства като антибиотици,транквиланти, таблетки за тен.

Как протича процедурата?

В деня на фотоепилацията не използвайте никаква козметика. В салона ще ви разположат на удобна кушетка и ще ви сложат защитни очила, които изключват всякакъв риск от неприятни последици. За защита на кожата се нанася охлаждащ гел. След това започва самата процедура. Тя се извършва със специален накрайник, който пропуска светлина с точно определена дължина на вълната. Енергията от светлинния импулс предизвиква нагряване на корена на косъма и неговото постепенно разрушаване.

Космените фоликули загиват в продължение на 1 до 20 денонощия и космите падат.

Фотоепилацията въздейства не само върху космите, но и стимулира образуването на нов колаген и третираните участъци на кожата стават по-гладки и еластични. Фотоепилацията е практически безболезнена, но може да се усеща леко парещо боцкане. За да се успокои кожата след процедурата се нанася омекотяващ спрей или крем.

След сеанса...

След всеки сеанс е необходимо да се спазват следните правила: да не се подлагате на потъмняване в продължение на две седмици след процедурата. да използвате слънцезащитни средства със SPF не по-нисък от 30. да се ограничи използването на козметика за лице. да се ограничат водните процедури-басейн, сауна, вана до 3 дни.

Специалистът може да ви предложи охлаждащ и възстановяващ крем. Той ще ви послужи за ежедневна грижа за кожата, за да се предотвратят възможни странични ефекти - отичане, лющене, парене. При съблюдаване на препоръките, фотоепилацията ще премине безболезнено и ефективно.

Каква е честотата на процедурите?

Многогодишен устойчив ефект се постига с цикъл от минимум 5-6 процедури, провеждани през интервал 1-2 седмици до месец и половина. Но дори и след един сеанс първите резултати са забележими - унищожават се около 60-70% от тъмните косми и 30-50% от светлите. В течение на следващите сеанси се премахват и останалите. Колкото по-светли са космите, толкова повече сеанси са необходими. Продължителността на ефекта зависи от индивидуалните особености на организма и от хормоналния баланс, но е гарантирана за години напред.

Цените можете да видите тук.