RF и Фотоподмладяване

ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА С LED СВЕТЛИНА

PDT (Photo Dynamic Therapy) е висoко ефективен и безболезнен метод за подмладяване и лечение на кожни проблеми. 

Този метод се осъществява посредством взаимодействие на светлината, доставена чрез светодиоди (LED - Light Emitting Diodes), с епидермиса, предизвиквайки био-стимулация на клетъчните рецептори.

PDT предлага един напълно естествен, неаблативен метод за подмладяване на кожата, чрез засилване на естественото обновяване и регенерация на клетките. Светлината, излъчваща се от светодиодите  взаимодейства с клетките и ги стимулира да произвеждат нов колаген и еластин. Благодарение на това действие на PDT щетите, причинени от слънцето, околната среда, естественото стареене и други външни фактори могат да бъдат безопасно и безболезнено отстранени.

Различни изследвания по света показват, че PDT стимулира кръвообращението и лимфата, намалява възпалението и подобрява клетъчния метаболизъм и синтеза на проколаген в клетките.

Каква е разликата между PDT и IPL терапията?

IPL и лазера разчитат главно на термичното стимулиране на възпроизводството на колаген и еластин. За разлика от тях, PDT  подмладяването на кожата не разчита на топлинна енергия и при него се избягва дискомфортът на термотерапията.

Какви са ползите?

 • Поддържа здрава кожа
 • Намалява бръчките, особено  пачи крак
 • Ускорява зарастването на пъпки и облекчава симптомите на екзема
 • Стимулира производството на колаген и еластин и повишава еластичността на кожата като активира фибробластите
 • Хидратира кожата
 • Намалява размера но порите
 • Изглажда текстурата на кожата и осигурява здравословен тонус
 • Спомага за премахване на розацея
 • Спомага за избледняването на белези и стрии
 • Безопасна и ефективна терапия за всички типове кожа

Колко процедури са необходими?

Препоръчителния курс за обновяване и стягане на кожата е 3 пъти седмично по 20 минути в продължение на един месец. Много подходящ период е пролетта, преди усиленото излагане на кожата на силните слънчеви лъчи. Новообразуваният колаген възпрепятства образуването на нови бръчки.

Цена:

30 лв. за единична процедура

25 лв. при закупен пакет от минимум 6 бр.

В съвременното динамично ежедневие клиентите изискват все повече и повече. Тяхното желание е безболезнено и ефективно премахване на бръчките без това да налага продължително отсъствие и травмиране. Най-модерната безболезнена и безкръвна технология за стягане на кожата – РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ е горещо препоръчванa и адмириранa от Линда Еванжелиста и Елън Бъркин.

На какъв принцип действа апаратът за РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ?

Това е вид електрически ток, който преминава през нивото, където е разположен колагенът и еластинът в дермата. Преминавайки през кожата, той избира пътя на най-ниското съпротивление, а по-ниско съпротивление имат влакната, които са отпуснати и изтънели, т.е. вече остарели. Младите и здрави влакна оказват по-силно съпротивление и са пропуснати от токовите вълни. Следователно се премахват избирателно само изтънелите влакна. Оттам идва и бързия ефект на процедурата. Природата не търпи празно място, така че след втората или третата процедура реално се стимулират фибробластите, които генерират нови влакна, благодарение на които се забелязва един изгладен контур на лицето, повдигнат ъгъл на устата, а лицето постепенно губи своето тъжно изражение и става по-усмихнато. Очите се отварят, а околоочният контур се изглажда.

На каква възраст се препоръчва да се започнат тези процедури?

Няма ограничения във възрастта. След 25-30 години вече е добре да се започне с радиочестотен лифтинг с цел превенция на стареенето на кожата, за да не се допусне отпускането и, защото когато има вече голямо количество увиснала кожа и повече бръчки, те не могат да се отстранят напълно. С напредването на възрастта кожата на тялото ни се увеличава 2,5 пъти, а това излишно количество кожа не може да се събере с радиочестотен лифтинг. Но когато той се започне навреме, може да се задържи процесът на отпускане на кожата и да се намали видимо възрастта с около 10 години

Какви са предимствата на радиочестотния лифтинг пред останалите методи?

При хирургичния лифтинг се прибягва, когато съществува прекалено голямо количество увиснала кожа. При него обаче няма промяна в структурата на кожата и тя продължава да старее със същото темпо, с което се е отпускала преди това, докато при радиочестотния лифтинг влияем върху процеса на стареене на кожата. Премахвайки остарелите клетки, ние предизвикваме замяната им с нови и това води до видимо освежаване на лицето. При филърите хиалуроновата киселина хидратира кожата и по-често трябва да се прибягва до нейното прилагане. Ежедневната хидратация на кожата чрез спрей с термална вода и дневният прием на достатъчно количество вода не трябва никога да се подценява като съпътстваща грижа след радиочестотния лифтинг.

Колко процедури са необходими?

Обикновено е необходим един курс от 5-6 процедури за лице и 8-10 процедури за тяло (при по-голяма отпуснатост могат да се направят два курса), като първите процедури предизвикват унищожаване на старите и отпуснати влакна, след което с останалите се въздейства върху стимулацията на фибробластите за образуване на нови влакна колаген и еластин. Процедурите се правят през не по малко от 7 дни, защото е необходимо време за преструктуриране на колаген-еластиновата мрежа.

Колко пъти в годината може да се прави?

След като сте приключили пакета от процедури, можете да си направите една поддържаща процедура не по-рано от 6 месеца, защото натрупването на колаген е един продължителен процес.

След колко време се забелязва ефекта?

Още след първата процедура можете да забележите видимо освежаване на кожата, но истинският ефект настъпва между третия и петия месец, защото както споменахме вече натрупването на колаген е един дълъг и сложен процес. През това време трябва задължително да хидратираме нашия организъм, за да подпомогнем процеса.

Цена: 90 лв. единична процедура; 360 лв. пакет от 5 процедури. Един участък за 10 мин. - в пакет от 5 процедури - 200 лв.

 

 

Фотоподмладяването (Photorejuvеnation) е авангардна процедура за: 

 • Премахване на финни бръчки и дълготраен ефект на подмладяване и освежаване.
 • Подобряване  еластичността, тургора и текстурата на кожата.
 • Стимулиране  синтезата на колагена.
 • Премахване на разширени пори
 • Премахване на пигментни петна - от слънчево изгаряне, след акне, “възрастови петна”,  лунички.
 • Премахване на разширени капиляри под 0,5 мм.

Брой на третиранията:

Един курс на лечение включва средно между 3 и 5 третирания през 3-4 седмици, за да се постигне търсеният ефект на гладка кожа с равномерен тен. През първата година след първоначалното лечение може да бъдат направени  1 или 2 поддържащи процедури.

Пакетът може да се повтори едва след 3 години.

Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. 

Днес фотоподмадяването се счита за една от най-ефективните технологии, гарантиращи отлични резултати при отстраняване на тези козметични дефекти и подмладяване на кожата без увреждане на цялостта й.  

Важно преимущество на IPL® фототерапията е възможността за непосредствено завръщане към ежедневния ритъм на живот веднага след процедурата. 

Препоръки преди третирането:

Излагането на слънце трябва да се прекрати най-малко 4 седмици преди третирането. Един месец преди процедурата прилагайте върху съответната зона слънцезащитни продукти с висок фактор. Необходимо условие за успех на процедурата е липсата на слънчев загар.

Използването на автобронзанти трябва да бъде прекратено 2 седмици преди третирането.

 След третирането:

1. Непосредствено след третирането всички кафяви петна ще станат по-тъмни и ще останат такива в продължение на около 5 дни.

2. Непосредствено след третирането ще се появи лека, допълнителна еритема. Зачервяването може да трае максимум 1-2 дни.

 3. Кожата Ви ще е чувствителна след процедурата, затова трябва да я предпазвате с крем против изгаряне и да избягвате излагането на слънце без фотозащита, тъй като това може да доведе до поява на допълнителна пигментация.

 4. Може да използвате грим веднага след процедурата, ако желаете.

 5. Няколко дни след първото третиране ще забележите, че кожата е станала по-светла и по-гладка.

Противопоказания за извършване на процедурата:

 • Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона.
 • Злокачествени кожни образувания.
 • Бременност.
 • Епилепсия и др. неврологични заболявания.

Рискове и странични ефекти:

 • Неспазването на препоръките, особено свързаните с излагане на слънце (без фотозащита), може да доведе до временна хиперпигментация.
 • Върху чувствителни области може да се получи оток, който ще отшуми след най-много 2 дни.
 • Някои петънца върху кожата могат да се зачервят или да хванат микрокорички, които ще паднат 3-5 дни след третирането. В такъв случай е много важно да не триете кожата, както и да не я излагате на слънце.

Препоръчително е IPL-фототерапия да се работи върху цялото лице, поради опасността да се формира рязка разлика между третираната и нетретираната кожа т.е. обработваният участък да стане по-светъл и по-гладък от околната кожа.

Цена:

Цяло лице - 120 лв.

Шия и деколте - 50 лв.

Капиляри - 20лв./бр.

Процедурaта РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ с апарата Vela Shape e подходящa за всяка възраст и при всички типове кожа.

ЛИЦЕ – ШИЯ – ДЕКОЛТЕ:

 • Стяга, изглажда  и тонизира кожата
 • Видимо намалява двойната брадичка и торбичките около очите
 • Оформя скулите и контура на лице, шия и деколте

Апаратът Vela Shape въздейства с 4 различни енергии едновременно:      

 • инфрачервена светлина
 • радиочестотна енергия
 • специална пулс-вакуумна система
 • масажни колелца, подобряващи лимфния дренаж

Комбинираната енергия действа дълбоко в кожата, провокирайки образуването на нов колаген, което ще направи повърхността й по-гладка и стегната. Механичните колелца нежно масажират кожата и по този начин топлината прониква дълбоко в подкожния слой. Вакуумното всмукване на кожата разширява съдовете и подобрява кръвообращението.

Необходими са 5 процедури за постигане на траен ефект- всяка веднъж седмично.

Времетраене на процедурите: лице – 30 минути,  Шия – 20 мин,  Деколте – 10 минути

След това процедурите могат да се повторят най-рано след 6 месеца, след като се видят получените резултати. Резултатите са индивидуални и зависят изцяло от начина на живот, възраст и хормонален баланс. Ние препоръчваме процедурите Радиочестотен лифтинг да се комбинират с Хидратиращи процедури за още по-добър ефект. Салоните ни предлагат преференциални отстъпки при закупуване на двата пакета.

ЦЕНИ на процедурите РФ:

 • Лице+шия - 50 мин. - 90 лв, в пакет от 5 броя – 360 лв.
 • Деколте - 10 мин. -   50 лв, в пакет от 5 броя -  200 лв(или зона)
 • При закупуване на пакет РФ + пакет от 5 процедури Уиш про или Хидрадерми – получавате 6-та  безплатна процедура.