Перманентен грим

Какво представлява перманентният грим?

Перманентният грим е вид козметична татуировка, при нея оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Те са съставени главно от оцветители с минерален произход, които за претъпели предварителни тестове аз алергия и токсичност.

Тази процедура позволява да се подсили цвета на бледите устни или вежди. Неправилните, прекъснати или липсващи вежди могат да се възстановят според желаната от вас форма, а устните с нарушен контур ще изглеждат по-съвършени и естествени от всякакъв друг грим. Тези очертания ще се запазят до няколко години и ще променят видимо чертите на вашето лице, придавайки му ново излъчване. С напредване на възрастта, устните започват да губят своите очертания и червеният цвят претърпява намаление на пигментацията. Чрез перманентния грим могат да се коригират тези недостатъци и да се придаде младежка форма на устните. Използват се пигменти само на минерална основа.

Колко време издържа този грим?

Естественото излющване на кожата, клетъчното обновяване, процесът „фагоцитоза” (система за автозащита на кожата по естествен път отстранява чуждите тела от организма, каквито са пигментите) – всичко това предизвиква прогресивно отслабване на цвета за един период от една до три години, според интензитета на имплантирания пигмент. Т.е. светлите цветове ще се задържат за по-кратък период от тъмните. Обикновено срокът е 2 до 5 години (след задължителното ретуширане).

Как ще се чувствам след процедурата?

Веднага след сеанса полученият цвят ще е по-интензивен, но постепенно избледнява за около седмица. Около 50% от имплантирания пигмент се абсорбира от организма, а останалия отпада заедно с леките корички, които ще се образуват след повърхностното издраскване на кожата.

Ще ме боли ли?

По време на работа се използва локален анестетик, който обезболява третирания участък и усещането е като при обикновена епилация.

Мога ли да се гримирам?

Да, още на другия ден, можете спокойно да нанесете грим.

Има ли опасност от някакви допълнителни неразположения след процедурата?

Единствено ако сте предразположени към вируса на херпес има вероятност той да се активира, затова при записване на час трябва да предупредите специалиста, който ще ви даде специални указания.


Защо да се подложим на микропигментация (перманентен грим)?

Пестите време за нанасяне на грим - особено сутрин. Изключително удобно за заети в професионален или личен план хора, които на всяка цена трябва да изглеждат безукорно. Микропигментацията позволява да се постигне впечатляващ вид само за 5 минути.

 • Изглеждате добре по всяко време 24 часа в денонощието - не всеки умее да се гримира професионално. Освен това, когато зрението е отслабнало, запазването на отличен външен вид не е никакъв проблем.
 • Дава ни увереност,чувство за сигурност и спокойствие - важно е да сме спокойни по време на мероприятия, срещи и почивка.
 • Привлекателност - запазването на добре поддържан вид, дори в най-сублинните интимни моменти, е едно от най-ценните качества на тези процедури.
 • Поверителност – перманетният грим държи в тайна подобрения външен вид, без някой да знае как се постига.
 • Подходящ при всякакви условия - може да се отпуснете на плажа, плувния басейн, сауната и да изглеждате перфектно.
 • Подмладяване - чрез микропигментацията може да се постигне оптическо повдигане на клепачи и устни и да се възпроизведе така желаният "лифтинг " ефект.
 • Гарантиран резултат - ще се убедите сами в ефекта.
 • Незабавни резултати

Пестите време и средства - резултатът трае няколко години без допълнителни разходи за поддържане.

ТЕХНОЛОГИЯ с ОХЛАЖДАНЕ и БИО СТИМУЛИРАЩ ЛАЗЕР

Още по-перфектни очертания!

 • Крио-приставка, намаляваща усещането за болка
 • Лазерна технология за по-бързо възстановяване на тъканите и предотвратяване на херпесите
 • Детектор за проверка на равномерно нанасяне на пигмента

Новият дигитален апарат за перманентен грим е последно поколение технология за нанасяне на пигменти. Той отговаря на най-високите изисквания за медицински стандарти и хигиена.

Притежава 12 скорости и позволява на оператора високо ниво на прецизност. Снабден е изцяло с цифрова система на контрол.Изработен от материали, произведени от DuPontTM. Охлаждащият накрайник намалява болката и спомага за задържане на пигментите .

Биостимулацията с мек лазер е модерен терапевтичен метод чрез който се ускорява регенерацията на тъканите, предотвратяват се възпалителни състояния и се намалява възможността за поява на херпеси.

Премахва зачервявания и раздразнения и въздейства имуностимулиращо .

Спомага за по-бързото образуване на нова тъкан.

С напредване на възрастта, устните започват да губят своите очертания и т.нар. „арка на Купидон” изчезва, появяват се вертикални бръчици, а силните очертания започват да се излющват.

Ъгълът на устните пада, а червеният цвят претърпява намаляване на пигментацията. Чрез дермопигментацията могат да се коригират тези недостатъци и да се придаде една младежка форма на „арката на Купидон” повдигайки леко ъглите посредством новия контур и увеличавайки леко интензитета на червеното.

С постоянната черта на контура ще се избегне непрекъснатото гримиране с червило, което се губи между бръчиците и придава един синилен (безформен) вид на устните. За целта се подбира цвят най-близък до естествения червен. Обикновено той е с един тон по-силен, отколкото цвета на устните и винаги е близко до съвършената извивка на собствените устни.

Този метод успешно може да се използва при корекция на дефектни и тънки устни, както и при цикатрикси и белези от изгаряния по тях.

Използват се само медицински пигменти. Във всички случаи, след направената корекция, устните придобиват една по естествена форма и по поддържан вид.

Цена:

- контур 300 лв.

- контур с цялостно попълване 390 лв.

*пудра техника 390лв.

 

Корекцията на веждите чрез дермопигментация е една от най-търсените процедури. Този метод позволява да се изрисуват липсващи вежди, вследствие на тотална алопеция, химиотерапия или пилинг, да се подсилят избелели и оредели вежди и да се придаде един блясък на погледа, в борбата срещу стареенето, повдигайки височината на външния ъгъл на веждата, за маскиране на евентуални цикатрикси или корекция на краищата при дефекти.

Възстановяването на вежди, вследствие на алопеция дава много добри резултати.

Във всички случаи, след една дермопигментация, веждите придобиват един по поддържан вид и придават на погледа по-голяма изразителност и блясък.

Цена:  300 лв. / 330 лв. (в зависимост от плътността).

*пудра техника 350лв.

 

Микроблейдинг : 300 лв. / 330лв. (в зависимост от плътността).

Методът дермопигментация може да се използва с много голям успех за маскиране на различни цикатрикси от тялото. Например един белег около ореола на гърдата след поставяне на протеза, след отстраняване на тумор или корекция при хипертрофия и отпускане на гърдата. Извършването се улеснява, благодарение на съществуващите пигменти с близък цвят с този на ореола.

Трябва се отбележи, че хроматичното възстановяване на цвета на кожата, в следствие на белези от изгаряне, операция и т.н. е един много труден и продължителен процес, тъй като е почти невъзможно да се получи точния тен на кожата. Чрез този метод по-скоро се цели да се намали контраста и да се получи едно възможно най-голямо приближаване до собствения цвят на кожата.

Цена: Ареола на гърдата - 390 лв.

 

Линия клепач

Поставянето на линия на клепача чрез дермопигментация е един интересен козметичен аспект. Но за разлика от козметиката, където очната линия се постига с повече или по-малко грим, дублиращ космената ивица, то при дермопигментацията се състои в поставяне на точка по точка между всеки косъм, което позволява да се получи равновесие, дискретност и мекота на погледа.

За разлика от останалите области на тялото, тук трайността на пигментацията е най-малка.

Цена: Горен или долен клепач: 320 лв. / 390 лв. (в зависимост от площта). 

*пудра техника 390лв.

 

Бенка

Ако искате да си придадете повече женственост и закачлива кокетност, една малка бенка на желано място би ви донесла много чар. 

Цена: 90 лв. (50 лв. в комбинация с вежди)

Междумиглен контур

Цена: 300лв.