Траен грим при Дима Стил

04.03.1996

Чудесата стават реалност в "Дима Стил"

Перфектно лице, без недостатъци - това е мечтата на всяка жена. Перманентния грим внесе революция в козметиката и даде възможност на всеки човек да се разкраси за дълъг период от време, като прикрие някои недостатъци и асиметрични форми на лицето си.

Благодарение на Дима Тодорова тази разкрасителна и здравна процедура влезе за първи път у нас преди пет години. След София центрове за красота на „Дима стил" отвориха врати и в Пловдив, Варна, а от това лято и в Бургас. Болните от алопеция и практичните и умни жени веднага се възползваха от услугите, които предлага контурният (траен) грим.

Изящно очертани и сластни устни, изписани вежди, подчертана очна линия денем и нощем без никакъв грим. Вие можете да бъдете като изрисувани в лицето и никой да не разбере, че това не са естествените извивки на устните, очите и веждите ви. Не случайно всички знаменити мъже и жени се възползват от възможностите на трайния грим да придадат желаната от тях форма било на устата, на очите и веждите, да подчертаят красивите си линии и да внесат корекции в неправилните.

- Както повечето разкрасителни процедури и контурният грим е френско откритие - разказва Дима Тодорова, собственик на верига от козметични студия за сгъстяване и удължаване на коса, за перманентен грим. -Той е вид козметична татуировка, която позволява да се подсилят с цвят очите, веждите и устните, да се коригира формата им. Полученият макиаж е с трайност от 3 до 5 години. Трайният грим не може да се отъждестви напълно с татуировка, тъй като при него оцветяващите пигменти проникват повърхностно, до втория слой на кожата, където няма кръвоносни съдове и нервни окончания. Това прави нанасянето му безболезнено. Пигментите са съставени от оцветители с минерален произход, които са тествани за алергия и токсичност. Нанасянето на пигмента става със специален апарат, наподобяващ писалка с фин писец. Около 50 процента от имплантирания пигмент се абсорбира от организма, затова се прави втори ретуширащ сеанс, който е безплатен.

В салона ще видите много от известните телевизионни водещи, звездите на естрадата и попфолка. Бизнесдамите, които знаят, че външността е от първостепенно значение, също отдавна са оценили преимуществата на трайния грим. Излизаш от морето или сауната, събуждащ се сутрин, отиваш на тържествена церемония вечер и винаги си гримиран и в безупречен вид. Звучи невероятно, но е факт. Трайният грим става още по-належащ с напредването на възрастта. Болните от алопеция също са чести гости в студията „Дима стил", където на мястото на липсващото окосмяване специалистите поставят красив и траен грим. Белезите от изгаряния, химиотерапия, кожни заболявания и травми, вследствие на произшествия идеално се заличават. Там, където медицината не може да се намеси и проблемът е нерешим, идва ред на декоративната козметика, а Дима Тодорова е човекът, който пръв проправи нейната пътечка и в България. Салоните на ул. „20 април" в София, в Пловдив, Варна и Бургас работят през лятото с нови преференциални цени, достъпни за почти всеки човек.

С напредването на възрастта устните започват да губят своите очертания и червеният цвят претърпява намаление на пигментацията. Чрез перманентния грим могат да се коригират тези недостатъци и да се придаде младежка форма на устните. С новия контур могат да се повдигнат леко ъглите и да се увеличи интензитетът на червеното. За целта се подбира цвят най-близък до естествения. Обикновено контурът е с един тон по-силен от цвета на устните и винаги е близо до съвършената им естествена извивка.

След направената корекция устните придобиват по-естествена форма и по-естествен вид.