Гъстата грива, не само дар божи

23.06.2000

Maрая Кери, Наоми Кембъл, Джулия Робъртс - това са само малка част от световните звезди, които не веднъж са прибягвали до хитростта изкуствено да сгъстят и удължат косата си. От няколко години и българките не остават по-назад. Ако Господ не ви е дарил с гъста грива, ще решите проблема си в "Дима Стил".

Преди 7 години Дима Тодорова решава да превърне рядката коса в наслада за окото. Преди това 5 лета тя работила в кабинет по хирургична трансплантация на коса. Вече в собствения си салон Дима се заела с протезиране, защото научила много за косопада, познавала изтънко структурата на косъма, а помогнала и една от двете й специалности - микро­биология.

"Не при всеки пациент присаждането има ефект - признава Дима. - Тогава се налага допълнително да се добавя коса. Точно това реших да пробвам в моя кабинет. В началото се прави основа, върху която се прикрепя всеки косъм до нужното количество. После тази основа се вгражда в проблемните участъци. След време изработих и патентовах свой метод за удължаване и сгъстяване. Вариантите са два - вграждане на отделни кичури и на редички от коса. Кичурите се залепват със силиконово лепило или с помощта на специални капсулки. Първият го използвам само в краен случай, защото при него има химична и термична обработка на косъма. По-често прилагам втория и засега съм единствената у нас."

Методът на Дима Тодорова има много предимства. Допълнителната коса напълно се слива със собствената. Тя не се поврежда не само при миене, ресане, дърпане, а и при боядисване и къдрене. Новата грива няма да ви създава проблеми, ако плувате или ходите на сауна, не изисква ежедневни грижи. Дори нещо повече - благодарение на придобитите кичури ще запазите своите, защото не се налага да ги третирате с всевъзможни продукти. Ако пък не минавате без боя, може да вапцате само корените и малка част над тях.

Трайността на новата прическа на "Дима Стил" е 2 години. Но клиентите през 4 до 6 месеца трябва да идват на поддръжка, защото собствената коса, към която е прикрепен кичурът, расте и се налага да се премества. А гаранцията, че няма да се отлепи е 100 %.

"Процедурата при вграждането на допълнителните кичури - около 100-120, трае два часа, казва Дима Тодорова. Работи се само с естествен косъм - имаме над 250 вида. За обем и дължина на слаби коси обикновено е нужен комплект от 100 см коса. Донорите са само от екологични предимно планински райони и са с много здрави и лъскави коси."

Цената на чудото варира от 80 за средна дължина до 160 долара за дълга и богата грива. Прикрепянето става и в салоните на "Дима стил" в Пловдив, Бургас и Варна. Важното е, че навсякъде се разрешават и проблемите на оплешивяването в областта на темето. В тези случаи се вграждат редички от коса, комбинирани със специална фина мрежа. Гаранцията отново е две години, а интервалът за поддържане - през 1-2 месеца.