Контурният грим измества молива и червилото

29.03.2003

В “Дима Стил” ще ви татуират очна линия, вежди и устни по ваш избор. Козметичната процедура е безболезнена и се прави с пигменти на растителна основа.

Всяка сутрин отделяме "скъпоценни" минути пред огледалото, за да направим макиажа си. Не винаги времето ни стига, а искаме да изглеждаме добре - с перфектна извивка на веждите, със секси форма на устните и с подчертани очи. Козметичната татуировка или т.нар. контурен грим замества молива и червилото. "Тази техника е френско откритие и позволява устните, веждите и линията около очите да бъдат подсилени с цвят, който държи от 3 до 5 години", сподели пред Всичко за жената" г-жа Дима Тодорова, усвоила тънкостите на техниката в Страната на петлите.

Но каква е разликата между класическата татуировка и козметичната? Контурният грим се поставя по същия начин като класическото тату, след като се нанася обезболяващ гел. Със специален апарат, наподобяваща писалка с изключително фин писец (игличката е за еднократна употреба), чрез леко убождане на ниво дерма, пигментът попада в кожата. В "Дима стил" той е на растителна основа (част от него се абсорбира от кожата) за разлика от класическата татуировка, която е с тушове и мастила и е за цял живот.

Най-честата корекция, която естетките предприемат, е промяна на формата на веждите. Малко са щастливките с естествено красива извивка, а тя, знайно е, че определя изражението на лицето. Модерната дама държи и устните й да са очертани с хубав контур и да са сочни като на моделите от списанията. Специалистката изпълнява и техните желания. Тя може да коригира формата им, ако са несиметрични, да ги уплътни или изтъни. А също така и да ги запълни с телеснорозово "червило". Ако искате да сте гримирана по всяко време на денонощието, моливът няма да ви свърши работа. Контурният грим, освен че гарантира перфектен израз на лицето и високо самочувствие, ви спасява от всекидневния “ритуал” пред огледалото.