Буйна грива с изкуствени кичури

13.12.2007

Не всеки Бог е дарил с хубава коса, но всеки мойе да има чудесна грива с малко усилие. Предлага го едно от най-реномираните ателиета за разкрасяване - “Дима Стил”. Първият салон на фирмата е създаден от собственичката й Дима Тодорова преди 10 години и от тогава е единствен у нас за удължаване и сгъстяване на косата.

Методите са уникални и са патентовани. Те са разработени от екипа на фирмата с помощта на японски специалисти. Най-предпочитаният и вече доста подобрен е посредством вграждане на ленти от коса. Характерното за него е, че освен използването на поливинилов конец, са добавени и миниатюрни капсули от лека сплав, каквито се използват във франция, Италия, Белгия, Германия, САЩ. Така се увеличава здравината на лентата, без да се уврежда собствената коса. Процедурата трае не повече от два часа. И за толкова кратко време на буйна грива вече се радват по-ппевците Васил Найденов и Ани Лозанова и фолкфуриите Таня Боева и Малина.

От ателието разкриха, че за удължаване или сгъстяване са необходими между 120 и 150 кичури допълнителна коса, а цената на всеки е от 2 до 8 лева в зависимост от дължината. Като теглим калема, става ясно, че ще станете още по-красиви срещу най-малко 280 лева. Парите обаче са нищо в сравнение с предимствата - перфектно сливане сестествения косъм, не създават проблеми при боядисване, стилизиране, спортуване и т.н. Не се изисква и специална ежедневна поддръжка.

Отскоро салонът предлага и нова технология за правене на негърски плитки и раста със специална апаратура.

Благодарение на нея, ако досега е трябвало фризьорите да сплитат косите ви за 8 часа, то сега времето е намалено наполовина.

Освен с разнообразните начини за сгъстяване и удължаване на коса салонът е и сред първите, в които се прави траен грим. Това улеснение за хубав външен вид е измислено във франция в началото на 90-те години на миналия век и се основава на специален вид медицинска татуировка. С пигмент, чиято трайност е повече от 5 години, може да коригирате формата на устните и веждите или да си направите дълготрайна очна линия.