Коафьори шият нови прически

20.08.2004

Късата коса става грива за 240 евро, oт 3 до 5 часа трае вграждането на коса

Салон Дима Стил. 14,00 ч., понеделник. Млада дама позира пред Нощен Труд преди да започнат да удължават прическата й. Косата се разделя на хоризонтални линии и в корените се прикрепват допълнителни редички коса, която се вплита към естествената. Три часа по-късно рехавата коса вече има много повече гъстота и е два пъти по-дълга. Екстрата бе 4 наниза и излезе 240 евро.

От 200 до 1800 лева излиза сгъстяването и удължаването на косата в модните салони за красота, установи проверка на НТ.

Два са начините гривата да бъде на ниво според последните тенденции в коафьорството. Спецове от Дима стил правят трайно удължаване на косите с пришиване на нанизи от естествена коса. Всеки наниз има десетки свързани кичури с дължина 45 см и се нарича редичка. Тя струва 60 евро. Само за обем са необходми 3-4 наниза. Колкото по-къса е косата, толкова повече редички са нужни за удължаване. От прическа до рамото трябват 6 редички, за да се докарате с грива до кръста. Закрепването става чрез пришиване със и към вашата коса. Наложително е на всеки 2 месеца редичките да се вдигат нагоре заради естественото израстване. Гаранцията на присадените „прически" е 2 години, обясниха от Дима Стил. Там се фризират Васил Найденов и беквокалистката на Слави - Александра Раева.

Удължаването на коси може да стане и само със залепване на отделни кичури, те са естествени и с различна дължина. Прикачват се с противоалергична смола в основата на косата чрез т. нап. фризьорски поялник.

Независимо от метода на удължаване и сгъстяване на косата тя се третира като собствена, обясниха от студио Хаос. Може да се реши, къдри, боядисва и суши със сешоар. Не се препоръчва да се тегли, защото може да се скалпирате - мястото на залепване е доста здраво. Миенето става с обикновени шампоани, но задължително се поставя балсам.

120 кичура, по 6 лв. всеки са достатъчни за дами с гъсти коси. С 200 се увеличават по-рехавите глави, а някои предпочитат да са като лъвици. Те прибягват до 300 кичура.

Освен с прави можете да си удължите гривата и с накъдрени. Новата коса трябва да се разлепва между 3 и 6 месеца в зависимост от това колко бързо расте истинската ви.

Екстравагантни дами използват кичурите, за да си нашарят прическите, без да горят и мъчат с бои и химикали собствените си коси. За сгъстеване и удължаване трябва да отделите между 3 и 5 часа.