Красотата вече не иска жертви

11.08.2006

Разкрасяването е удоволствие

Макар и повечето жени да са запознати със съвременните методи за бързо и трайно разкрасяване, все още само малка част от тях са ги изпробвали върху себе си. Със сигурност обаче няма дама, която поне веднъж да не се е замисляла да се възползва от това, което предлагат салоните за красота. При това цените на новите разкрасителни процедури не са вече така стряскащи и дори стават все по-достъпни. Защо тогава да не опитате някои от основните трикове за дълготрайно разкрасяване, с помощта на които не само ще прекарате едно страхотно лято без притеснения за прическата, грима или тялото, но ще бъдете и в крак с всички предизвикателства в модата. Лятото е идеалният сезон да се подложим на някоя разкрасяваща "терапия". Ето какво бихме могли да изберем:

Едва ли някой се съмнява колко важно е да имаш красива и добре поддържана коса. Какво да направите обаче, ако природата не е била благосклонна към вас и не ви е дарила с красива и буйна коса, на която всички да завиждат. Е и това отдавна не е проблем. В случай, че не намирате своята коса за достатъчно дълга или привлекателна, не се отчайвайте. Този "проблем" лесно се решава, посредством новите и уникални методи за удължаване и сгъстяване на косата. Те са патентовани и разработени в България от екип на салон "Дима Стил" и японски партньори, а вече се реализират и в чужбина.

Най-предпочитаният подобен метод е "Вграждане на треси (ленти) от коса". Характерното за него е, че освен използването на поливинилов конец за вграждането на тресата, вече се добавят и миниатюрни капсули от лека сплав, които са широко разпространени в Италия, Франция, САЩ, Белгия, Германия. Посредством капсулите се увеличава здравината на фиксираната лента, без да се уврежда собствената коса.

Не напразно голяма част от българския хайлайф вечe се е възползвала от тази услуга. Цялата процедура отнема не повече от 2 часа, в зависимост от типа коса на клиентката и от самата нея.

За другия метод, с капсули за едно удължаване или сгъстяване, в зависимост от желаната гъстота или дължина, са необходими между 120 и 150 кичура допълнителна коса. Цената на един кичур варира от 2 до 8 лева според дължината. За подобна услуга пригответе минимум 280 лева.

 

Предимствата на този метод са перфектното сливане на новата коса с вашата собствена, без да имате проблем, дори при всекидневно спортуване. Можете спокойно да я решите, боядисвате, стилизирате. Не се изисква ежедневна специална поддръжка.

А всичко започва от косата, твърдят в една от най-посещаваните вериги салони за красота - "Дима Стил".

Освен да си удължите и сгъстите косата, друга разкрасителна процедура, на която бихте могли да се подложите e ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ - Това чудо на красотата е измислено във Франция в началото на 90-те, но вече няколко години успешно се прилага и у нас. Става дума за вид медицинска татуировка, която все пак не бива да забравяме, не е вечна. За така наречения "траен" грим се използва специален пигмент, трайността на който е не повече от 5 години. Перманентният грим сам по себе си деликатно подчертава естествената красота и подсилва третираната зона от лицето.

 

Неправилните, прекъснати или липсващи вежди биха могли да се възстановяват без проблем според желаната от клиента форма. Устните с нарушен контур също подлежат на промяна. След третирането им изглеждат по-естествени и по-съвършени. Самата процедура се извършва със супер тънки игли, достигащи единствено до горния слой на дермата (епидермиса). Благодарение на това не се чувства почти никаква болка. За повече комфорт на клиентите се поставя специален антиалергичен обезболяващ гел. Очите също може да подчертаете с перманентен грим.

Поставянето на такъв грим не крие рискове, а освен това си осигурявате перфектна визия по всяко време на денонощието и през всеки сезон на годината.