Най-успешен семеен салон на десетилетието 1999-2009

01.04.2010

Салонът се намира в София на бул. „България” 47 в собствена едноетажна сграда с обща площ от 240 квадратни метра. Автор на дизайна и архитектурата е собственикът г-жа Дима Тодорова.

Функционалност на работните места: салонът разполага с шест фризьорски места. Всяко от тях е оборудвано с монитор, клавиатура и мишка, с непрекъснат достъп до Интернет. Това позволява на клиентите да се забавляват, докато траят процедурите по поставяне на коса, приготвянето на прически или подстригването. Разполагат и с едно помещение за перманентен грим. Има и две масажни маси, две измивни колонки, мивки във всеки козметичен кабинет. За по-добър комфорт на някои клиенти, е обособена ВИП стая, в която необезпокоявано да се подложат на определени процедури. Салонът разполага и с две отделни санитарни помещения – едно за персонала и едно за клиентите. Собствениците държат изключително много на комфорта и на своя персонал. Ето защо е отделена и стая за почивка. За удобство на клиентите при изчакване те могат да се настанят в обособен кът със столове, маса и бар, където да се възползват от него и да разгледат актуални списания. Клиентът може да придобие максимално ясна представа за новата си визия с персоналното осветление на всяко работно място. Тъй като салонът се намира на бул. „България”, където проблемът с паркирането е голям, „Дима стил” са обособили паркинг и собствена озеленена площ.

Оборудване

  1. столове, работни кушетки, мебели – Sonoma, Ar Cosmetics, Lidera Trading;
  2. ножици – Solingen;
  3. сешоари, четки – L’Oreal;
  4. преси за коса – Chi, Philips, Remington;
  5. уред за радиочестотен лифтинг – Estetic privilege;
  6. уред за B.D.R. – Lidera Trading;
  7. кислородни апарати – Estetic Privilege, My Beauty;
  8. машинки за подстригване – Jaguar;
  9. оборудване в кабинета за перманентен грим – Lidera Trading, Fashion Cosmetics.

Местоположение

Cалоните за красота „Дима стил” се намират в:

  • София, бул. „България” 47
  • София, ул. „Лайош Кошут” 24
  • Пловдив, ул. „Хан Кубрат” 1
  • Варна, бул. „Владислав Варненчик” 110
  • Бургас, бул. „Сливница” 21

 

История на приемственост

През 1993г. Дима Тодорова създава първия по рода си салон на територията на България за удължаване и сгъстяване на косата. Това е поредният отрасъл, допринесъл за по-нататъшното развитие на фризьорството. За тези години самостоятелна работа “Дима Стил” се доказа като лидер в тази област с качеството на предлаганите услуги, коси и най-добрите специалисти.

Дима Стил” разработва и патентова уникални методи за удължаване и сгъстяване на косата, от които се възхищават дори и в най-добрите европейски салони в Лондон, Париж, Берлин. Холивудски звезди като Симон Маккинън от “Спасители на плажа” и Ейнджъл Борис от “Бевърли Хилс” също са се възползвали от услугите на салона, по време на снимките си в България. Сред изтъкнатите клиенти у нас са: рекламното лице на салона Васил Найднеов, Нели от „Туистър”, Райна, Андреа, Таня Боева, Мариана Попова, Азис, Мария и други.

Освен с методиките и технологиите за удължаване на косата „Дима Стил” е също и салонът, който за първи път в България въведе понятието перманентен (траен) грим. В салоните на „Дима стил” се предлагат и всякакви процедури за разкрасяване и подмладяване: ноктопластика, маникюр, мезотерапия, окситерапия за лице и тяло, радиочестотен лифтинг, антицелулитни програми. Най-новото сред услугите на „Дима стил”, което е и уникално за България, е диамантената серия на Natura Bisse. От 2000 година в салоните на „Дима стил” работи и Деси Тодорова. Тя се специализира в удължаването на коса и перманентния грим. През годините става и разпознаваемо лице, тъй като нейната визия е върху рекламните материали на салоните: трамваи, брошури, каталози. От 2002 година в бизнеса е и Владимир Тодоров, син на Дима Тодорова, който поема мениджърската и рекламната функция във фирмата

Услуги, предлагани от членове на фамилията

През годините „Дима стил” са успели да обучат достатъчно професионално своите кадри. По този начин ангажираните в семейния бизнес Дима, Деси и Владимир Тодорови поемат мениджърските аспекти от работата, както и директните връзки с клиентите. В момента Деси Тодоровa е единствената от тях, практикуваща понякога. Тя участва като главен консултант в предаването „Огледала” по Pro.Bg, където демонстрира някои процедури.