Това го знае всеки предприемач

24.04.2007

Косата става все пo-скъпа инвестиция, твърди Дима Тодорова

Салони Дима стил на Дима Тодорова отбелязват своя 15-ти рожден ден. Равносметката е 6 салона в страната, 50 работни места и солидни инвестиции в апаратура и персонал.

Новатор

През 1993 г. собственичката на фирмата Дима Тодорова създаде първия по рода си у нас салон за удължаване и сгъстяване на косата. Нейните методи са патентовани. Тя беше сред първите, които въведоха у нас процедурите по перманентен грим. А от една година фризьорските салони Дима стил предлагат истинска авангардна технология - вдишване на чист кислород. Ново поколение апаратура, с която се прави микропилинг за обновяване на епидермиса, хидратира и укрепва мускулния тонус.

 

Замах

Най-солидните инвестиции са за нова апаратура и персонал. Дима работи и със заеми от ПИБ и е много доволна от банката. Тя стартира със собствени средства, предпазливо стъпка по стъпка работи за своя имидж, успех и разпознаваемост на марката. Косата става все по-скъпа инвестиция. Все по-малко са клиентите, които идват да се подстригват, а повечето процедури са свързани с удължаване или вграждане на коса.Освен българските красиви и силни вече доказали се коси, сега Дима внася натурална коса от Индия, която е много скъпа -1500 лв./кг. Индийските коси са като нашите, меки и качествени, отбелязва Дима, но въпрос на много труд да откриеш най-добрата все пак.

Софийският и варненският пазар вече се изравниха. Морската ни столица досега беше на второ място по стандарт и търсене на фризьорски и козметични услуги, но вече не е така, твърди Дима. Клиентите във Варна оцениха професионализма ни и сме лидери там, обяснява бизнес дамата. Най-нова инвестиция на Дима е модерен салон в Пловдив. Всъщност го има отдавна, но сега е двойно по-голям.

Визия

В този бизнес услугите се свеждат до глезене и необходимост. Заради навлизането на много химия в живота и заради стреса много клиенти губят косата си, а трябва да изглеждат добре. Външният вид говори и за добре развиващ се бизнес. Ако държиш на себе си, имаш енергичен вид, ще вдъхваш повече доверие на партньорите си, убедена е Дима. Освен това с косата се постига най-лесно бърза промяна. Добре поддържаната жена харчи за себе си в салоните 300-400 лв месечно. Шестте салона на Дима работят с еднакви стандарти на услугите и качеството. Дима Тодорова не е склонна да рискува с франчайзинг да даде името и марката си, защото не е убедена, че стандартите ще се спазват навсякъде.